Badminton

Badminton er et morsomt ballspill.
Nedenfor finner du oversikt over badmintonsporten i Oslo og Akershus.

Badminton er både en avslappende fritidsaktivitet som egner seg for solfylte dager og en krevende idrett.

Hvorfor spille badminton?
Badminton har vært en av de mest populære idrettene i mange år - og med en god grunn. Badminton er en sport for alle aldre. Det er en enkel idrett å starte med, og den krever minimalt med utstyr. Hvis du har en badmintonracket, en fjær/plast ball og en venn, er du allerede klar. Når du blir bedre, vil du også være mer krevende mot utstyret ditt. Etter mange seire på banen, er det på tide å oppgradere grepet eller strengene på racketene dine. Kanskje du også bør endre North Face-ryggsekken til en ekte racketbag.
Selv om du ser deg selv i en stor fremtidig karriere innen badminton, er det fortsatt verdt å spille. Racket-sport, for eksempel badminton, er den sunneste idretten du kan spille. Ifølge en britisk studie overgår badminton svømming, sykling og aerobic når det gjelder å senke risikoen for hjertesykdommer og tidlig død. Og det er gøy også. Hva er bedre enn å forlenge livet, mens du slår motstanderen samtidig, så han trenger å betale regningen på kafeen etterpå? 

Badminton-historie

Fjærballen

Ballspil med fjærball kan spores flere tusen år tilbake i tid. Det er eldgamletradisjoner for spill med fjærballer både i Kina, Japan, Thailand, samt blant syd- og nordamerikanske indianerstammer.

Racketen

Det sies at alle dagens racketspill, (tennissquashbordtennis osv) stammer fra et spill som ble spilt på franske og italienske klostre på 1100-tallet. Spillet kalt kaltes «Jeu de paume», som betyr spill med håndflaten. Spilleren slo en ball til hverandre med håndflaten. Spillet spredte seg til England rundt 1275 og der ble det kalt «real tennis» Etter hvert ble racket tatt i bruk.

Fra Poona til Badminton

Badminton er først og fremst utviklet fra racketspillet «Poona». Dette ble utviklet i India og britiske offiserer tok med seg Poona hjem til England. På 1850-tallet ble «Poona» spilt bl.a. på hertugen av Beauforts eiendom Badminton i Gloucestershire. Siden spillet ikke hadde noe engelsk navn ble det kjent som «det spillet man spiller på Badminton» og etterhvert ble det hetende badminton.

 

Section: